Bale, kuralları belli akademik dans (danse d'école) tekniğinin, başka sanatsal öğelerle de birleştirilerek bir sahne gösterisi oluşturacak biçimde sunulmasıdır. Bale terimi, bu akademik dans tekniği için de kullanılır. Bir gösteri sanatı olarak genellikle müzik eşliğinde, dekor ve sahne giysileriyle sunulan, son derece titiz bir danstır. Bir bale, dans, müzik ve tasarımla dramatik bir öykü anlatabilir ya da hiç bir öykü olmadan yalnızca müziğin dans aracılığıyla bir yorumu biçiminde sunulabilir.

Kursumuzda verilen bale eğitimi 4-6 yaş grubuna yönelik Baleye Giriş dersleri, 7 yaş ve üstü için Akademik Bale eğitimleri şeklinde olup, başarılı öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı diploma verilmektedir. Yeni başlayacak öğrenciler fiziksel uygunlukları incelendikten sonra, daha önce bale eğitimi almış öğrenciler ise seviyesi belirlendikten sonra uygun sınıflara kabul edilirler.

Hobi Balesi olarak yaygın bir şekilde adlandırılan çalışmalar, 4-6 yaş arası öğrenciler için hazırlanan Başlangıç balesinden oluşur. Bu bölümü başarıyla bitiren öğrenciler Akademik bale sınıflarına kabul edilirler.

BİR ANI BIRAKIN...