ANASAYFA Balenin Yararları

Zihinsel Gelişim:

Bale derslerinin klasik müzik eşliğinde yapılması, kişinin küçük yaşlardan itibaren müzik kulağının ve müzik ile birlikte hareket etme yeteneğinin gelişmesine yardımcı olur.

Klasik bale adımlarının belirli bir düzen ve ölçü içerisinde öğrenilmesi, çocukların soyut düşünme kabiliyetini güçlendirir.

Fiziksel Gelişim:

Bale derslerinde yapılan hareketlerde vücudun uzatılarak çalışılması, kas yapısının düzgün bir biçimde gelişmesine yardımcı olur. Örneğin; taban düşüklüğü, içe basma, hafif dereceli omurga eğrilikleri ve x bacak tedavilerinde destekleyici bir rol oynamakta, sırt ve bel ağrılarını hafifletmekte, eklemlerin maksimum dereceye kadar kullanımını sağlamaktadır.

Ruhsal Gelişim:

Klasik balenin temelinde yatan kurallar bütünü, bale eğitimi alan kişinin hem vücudunu hem de düşünce yapısının disipline eder. Böylece çocuk, küçük yaşlardan itibaren aldığı bu disiplin ve terbiyeyi fark etmeden yaşantısının tüm alanlarına yansıtır. Ayrıca, dersler esnasında kullanılan masal / hikayelerde rol almak çocuğun hayal gücünü geliştirir.

BİR ANI BIRAKIN...